Veelgestelde vragen

Vind jouw antwoord

Wij willen dat iedereen tevreden is en blijft. Heb je een vraag? Kijk dan eerst even bij onze veelgestelde vragen.

Staat je vraag er niet tussen of wil je contact met een van onze medewerkers, dan horen wij dit graag. Wij zijn op werkdagen bereikbaar en proberen altijd binnen 24 uur je bericht te reageren.

Neem contact op

Naam(Vereist)
Instemming(Vereist)

Binnen slechts één werkdag kun je al achter het stuur van je leaseauto zitten. Stuur ons een offerte-aanvraag via de website, en we zullen je zo snel mogelijk een persoonlijke offerte toesturen. Ook kun je ons op werkdagen telefonisch bereiken om je wensen door te geven, op het volgende telefoonnummer: 020-2184243.

Particuliere klanten vragen wij het volgende te mailen:

 • Een kopie van je bankafschrift of loonstrook met je adresgegevens (niet ouder dan 30 dagen),
 • Een kopie van je rijbewijs en paspoort/ID-kaart.
 • Het ingevulde aanvraagformulier.

Zakelijke klanten vragen wij het volgende te mailen:

 • Uittreksel handelsregister KvK waarop de auto komt te staan en eventuele bovenliggende KvK’s waaruit blijkt wie de eigenaar/tekenbevoegde is.
 • Kopie legitimatie van de eigenaar/tekenbevoegde,
 • Kopie rijbewijs + de NAW-gegevens en telefoonnummer van de bestuurder
 • Het ingevulde aanvraagformulier.

Op basis van de verstrekte gegevens voeren wij een creditcheck uit. Als alles in orde is, ontvang je van ons alle benodigde documenten voor het shortlease contract ter controle. Zodra alle documenten in orde zijn en betaling bij ons binnen is, kun je de auto direct ophalen.

Het proces van shortlease is over het algemeen eenvoudig en snel. Hier zijn de stappen die je doorloopt als je gaat shortleasen:

 1. Selectie van het voertuig: kies het model dat het beste voldoet aan jouw behoeften, zoals een stadsauto, een stationwagen of een elektrische auto.
 2. Aanvraagproces en vereisten: vul een aanvraagformulier in en voeg de vereiste documenten toe, zoals een geldig rijbewijs en identiteitsbewijs.
 3. Beoordeling en goedkeuring: we beoordelen jouw aanvraag en bespreken, indien goedgekeurd, de contractdetails en voorwaarden met je.
 4. Levering van het voertuig: zodra het contract is ondertekend, krijg je de lease-auto op de afgesproken datum en locatie van ons serviceteam.
 5. Gebruik van het voertuig: gedurende de looptijd van het contract kun je het voertuig gebruiken volgens de overeengekomen voorwaarden.
 6. Beëindiging van het contract: na afloop van je contract lever je het voertuig in.

Dat kan zeker. Shortlease lijkt haast wel bedacht voor zzp’ers en freelancers, want: flexibiliteit. En wat wil je in een land met meer dan een miljoen freelancers? Als freelancer werk je op projectbasis, de ene maand werk je vanuit je huis terwijl je de andere op en neer rijdt naar Groningen. Enterprise Shortlease biedt je de flexibiliteit om de contractduur aan te passen aan de specifieke projecten waar je op dat moment mee bezig bent.

Op dit moment kun je bij een van de onderstaande locaties in Amsterdam of in Maastricht terecht.

Ja. Je kent het wel, gisteren was die stadsauto het perfecte formaat, maar vandaag heb je een grotere wagen nodig. Als je behoeften veranderen of als je merkt dat je een grotere auto nodig hebt, kun je na de eerste leasemaand eenvoudig overstappen naar een ander model. Shortlease is dus niet alleen handig als je nog niet weet of je over twee maanden wel of geen auto nodig hebt, maar ook als je wil wisselen van type auto. Zo kun je bijvoorbeeld op dagelijkse basis graag elektrisch willen rijden, maar vind je voor die drie weken vakantie in Italië een auto op benzine toch handiger. Neem contact met ons op om van auto te wisselen.

Na één maand kun je dagelijks je contract opzeggen.

In tegenstelling tot traditioneel leasen, waarbij je meestal vastzit aan een tweejaar contract, geeft shortlease je de vrijheid om te kiezen hoe lang je de auto wilt gebruiken. Wil je niet vastzitten aan langdurige financiële verplichtingen of heb je nog geen idee over je toekomstplannen? Met shortlease kun je de auto voor een korte termijn gebruiken en wanneer nodig gemakkelijk van voertuig wisselen.

De maximale kilometerlimiet per maand voor shortleaseauto’s bij Enterprise varieert tussen 1000 km en 3150 km, afhankelijk van het gekozen automodel en jouw contract.

Het is een all-in contract. Bij Enterprise Shortlease profiteer je van extra services en voordelen, zoals onderhoud en reparaties, vervangend vervoer en verzekeringen. Deze extra services zorgen voor gemoedsrust en gemak, aangezien ons serviceteam de meeste administratieve taken en kosten afhandelt. Je maakt dus eigenlijk gebruik van een alles-in-één oplossing als je kiest voor shortlease.

Bij het afsluiten kies je welk aantal kilometers je in jouw contract wil laten opnemen.

Shortlease is een flexibele autoleaseoplossing waarbij je op korte termijn een auto kunt huren zonder langdurige verplichtingen. Als je een auto nodig hebt voor een maand of langer, dan is shortlease is de flexibele en handige oplossing waar je naar op zoek bent. Je hebt op korte termijn een auto tot je beschikking, zonder vast te zitten aan een langdurig leasecontract. De duur van de meeste shortlease contracten variëren van enkele maanden tot een paar jaar, afhankelijk van jouw behoeften.

Is je auto toe aan onderhoud? Geen probleem! Neem gewoon even contact met ons op via telefoon of e-mail: info@enterpriseshortlease.nl. We staan voor je klaar om je te helpen bij het plannen van het onderhoud, zodat je snel weer op weg kunt.

Wanneer je een afspraak maakt voor een onderhoudsbeurt, zullen we de onderhoudstijd tot een minimum beperken zodat jij weer snel de weg op kunt.

De kosten van shortlease variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type voertuig, de contractduur en eventuele extra services. De maandelijkse huurprijs bestaat uit de kosten voor je auto, het onderhoud en de reparaties daarvan, verzekeringen en belastingen. Vul de tool in en bereken jouw maandbedrag.

De minimale termijn voor shortlease bij Enterprise is 1 maand, en de maximale termijn bepaal je zelf. Doorgaans varieert de looptijd tussen 3 maanden en 1 jaar, afhankelijk van het gekozen automodel.

Bij Enterprise Shortlease kun je kiezen uit verschillende automerken, waaronder Cupra, Volkswagen en Mercedes.

Shortlease is geschikt voor iedereen met een rijbewijs en een wisselende vervoersbehoefte. Daaronder vallen ook:

Particulieren

Soms wordt gedacht dat je alleen vanuit een onderneming kunt leasen, maar niets is minder waar. Ook zonder eigen zaak kun je een shortleasecontract afsluiten tegen dezelfde gunstige tarieven en voorwaarden. Jij laat ons weten welk type auto je nodig hebt, wij gaan voor je aan de slag.

Ondernemers en startups

Voor ondernemers en startups kan shortlease een ideale oplossing zijn, omdat je zo over een auto van de zaak beschikt zonder hoge investeringskosten. Flexibel zakelijk rijden is handig wanneer je in een opstartfase zit, maar ook als je op projectbasis werkt en niet iedere maand een auto nodig hebt. De flexibiliteit van shortlease geeft je zekerheid zonder langdurige verplichtingen.