Peugeot 2008

Peugeot 2008

€ 690,00 p/m

Termijn: min. 1 maand - max. 3 maanden

Max. km's p/m: 2.000 km

Brandstof
Benzine
Bijtelling
22%
Transmissie
Automaat
Fiscale waarde
€ 33.099,00
 • Airco
 • Apple CarPlay en Android Auto
 • Bluetooth
 • Climate control
 • Cruise control
 • Elektrisch verstelbare spiegels
 • Elektrische ramen (voor + achter)
 • Isofix
 • Multifunctioneel stuurwiel
 • Navigatie
 • Regensensor
 • 360° camera droneview

Ontdek onze nieuwste compacte SUV, uitgerust met een ultramodern digitaal instrumentenpaneel dat een verbluffende 3D-hologramweergave biedt. Geniet van de royale en flexibel in te delen bergruimte, zodat je al je spullen moeiteloos kunt opbergen. Ontspan achter het stuur terwijl geïntegreerde hulpsystemen je ondersteunen bij elke rit.

 

Veelgestelde vragen

Welke administratiekosten hanteren jullie?


Indien er een boete wordt opgelegd, brengen wij een administratieve toeslag van € 9,50 exclusief BTW in rekening.

Als je een betaling niet tijdig voldoet, berekenen wij een minimale administratieve toeslag van € 7,00 inclusief BTW.

Hoe kan ik zelf een factuur betalen?

Je kunt de factuur eenvoudig betalen door het verschuldigde bedrag over te maken naar het rekeningnummer dat op de factuur vermeld staat. Vergeet niet om het factuurnummer als betalingsreferentie te vermelden. Bedankt voor je betaling!

Hoe werkt facturatie bij Enterprise Shortlease?

De facturatie gebeurt standaard vooraf op de eerste van de maand. Je ontvangt de factuur altijd een paar dagen van tevoren digitaal op het door jou opgegeven e-mailadres. Hierbij zijn er twee verschillen:

 • Zakelijk: we incasseren het bedrag via automatische incasso.
 • Particulier: je maakt zelf het openstaande bedrag naar ons over.
Is er een borg van toepassing?

Op al onze auto’s geldt een borg van minimaal één maandtermijn. De borg wordt berekend aan de hand van een creditcheck. Wanneer je de auto komt ophalen, dient de borg direct op onze vestiging voldaan te worden. Wordt de auto bij je afgeleverd, dan dient de borg van tevoren bij ons binnen te zijn. Je kunt de borg overmaken op onze bankrekening onder vermelding van het factuurnummer.

Bij terugkomst van de auto op onze vestiging controleert een medewerker de auto op schade en andere zaken. Ook wordt er gekeken of er eventuele boetes zijn binnengekomen. Als dat het geval is, wordt het betreffende bedrag ingehouden van de borg. Hierover krijg je bericht van ons. Het resterende bedrag van de borg wordt dan zo snel mogelijk weer op je rekening gestort.

Hoe controleren jullie de eindfactuur?

Wanneer je een auto weer inlevert of wisselt, nemen we de auto in en maken we een eindfactuur voor je op. Op deze eindfactuur staan diverse zaken vermeld, zoals de looptijd (in maanden en dagen), eventueel extra gereden kilometers, brandstofkosten, schade en overige kosten, zoals bijvoorbeeld voor een trekhaakmontage.

We merken dat de looptijd op de eindfactuur soms lastig te begrijpen is. Deze wordt weergegeven in maanden en dagen. Bij Enterprise Shortlease rekenen we 1 maand als 30 dagen. Ons systeem berekent dit automatisch op je eindfactuur.

Voorbeeld: Stel je hebt een auto gehad van 1 januari tot en met 6 maart.

 • Dit zijn dan 65 kalenderdagen (31+28+6). Op je eindfactuur staat dan looptijd = 2 maanden + 5 dagen (dus niet 2 maanden en 6 dagen!).
 • Je maandtermijn (op basis van 30 dagen) is €495,- exclusief BTW. Dan betaal je in totaal: €495,- / 30 dagen x 65 huurdagen = €1072,50 exclusief BTW.
 • Als je meer kilometers hebt gereden dan in het contract is vastgelegd, zie je dit onder “overkilometers” op de eindfactuur terug. Bijvoorbeeld 155 km extra.
 • Als je de auto in Nederland door ons laat ophalen, kost dit €75,- exclusief BTW. Dit bedrag zie je ook op de eindfactuur terug.
 • Mocht je naar aanleiding van je factuur en bovenstaande uitleg nog vragen hebben, dan horen we dit graag.
Ons wagenpark

Wij beschikken over een eigen wagenpark. Dankzij ons uitgebreide wagenpark kunnen we snel schakelen en je direct van een auto voorzien. Bovendien heb je ruime keuze uit verschillende modellen, kleuren, opties en meer. Al onze auto’s uitgerust met een navigatiesysteem en/of Apple CarPlay en Android Auto.

Staat het model dat jij wil shortleasen niet tussen het aanbod, dan kun je contact met ons opnemen en gaan we kijken wat we voor je kunnen doen.

Wat is jullie noodnummer?

Heeft u schade aan de auto, is de auto gestolen etc.? Dan kunt u 24/7 contact opnemen met onze mobiliteitsservice op 020 – 218 4243.  Zij zullen u dan verder helpen, maar u dient alsnog de schade uiterlijk binnen 24 uur via email: schade@enterpriseshortlease.nl bij ons te melden.

Wat doe ik bij onderhoud?

Geeft uw auto aan onderhoud nodig te hebben?
Wij vragen u dringend eerst contact met ons op te nemen via 020 – 218 4243 of per email: info@enterpriseshortlease.nl  Graag wijzen wij u dan de weg om het onderhoud zo snel mogelijk voor u te plannen.

Wanneer je een afspraak voor een onderhoudsbeurt maakt, vragen we je altijd direct te vermelden dat de auto van ons is. Zo kunnen we de onderhoudstijd tot een minimum beperken, zodat je snel weer op pad kunt.

Houd er rekening mee dat vervangend vervoer standaard de eerste 24 uur niet in je contract zit. Vaak kan de onderhoudsbeurt echter binnen 1,5 uur worden uitgevoerd. Als je deze tijd graag wilt benutten om te werken, kun je gebruikmaken van een business-hoek die uiteraard voorzien is van WIFI.

Wat te doen bij schade?

Heb je schade aan de auto?

Meld dit dan direct, uiterlijk binnen 24 uur, via e-mail naar schade@enterpriseshortlease.nl. Het volledig ingevulde schadeformulier en foto’s ontvangen we graag binnen 48 uur op ons correspondentieadres in Amsterdam of Maastricht, of ingescand per e-mail.

Je kunt ook de app MobielSchadeMelden downloaden voor iOS en Android. Binnen de app kun je de schade invullen en meteen foto’s toevoegen. Aan het einde kun je alles ondertekenen en doorsturen via e-mail.

Kun je als gevolg van de schade niet verder rijden? Neem dan 24/7 contact op met onze mobiliteitsservice via 020 – 218 4243. Zij zullen je verder helpen, maar je dient de schade alsnog uiterlijk binnen 24 uur via e-mail te melden op schade@enterpriseshortlease.nl.

Let op! Schade door nalatigheid of onzorgvuldig gebruik van de shortlease auto is voor rekening van de bestuurder en ter beoordeling van Enterprise Shortlease. Dit omvat onder andere het niet tijdig controleren van vloeistoffen, het tanken van de verkeerde brandstof, het niet volgen van het instructieboekje van de autoleverancier, en het rijden onder invloed van alcohol en/of drugs.

Voor reguliere schades brengen wij per gebeurtenis een eigen risico in rekening van € 250,- voor personenauto’s en € 350,- voor bestelauto’s en personenbussen. Voor bovenhoofdse schades geldt een eigen risico van € 5.000,-.

Hoeveel bedraagt het eigen risico?

Voor niet-verhaalbare schade hanteren wij per gebeurtenis standaard een eigen risico van:

 • € 250,- voor personenauto’s

Aanvullingen bij een niet-verhaalbaar eigen risico:

Ruitschade:

 • Bij een sterretje in de voorruit rekenen wij €75,- eigen risico.
 • Voor het vervangen van een voorruit, vanwege een barst of een niet-repareerbare ster, bedraagt het eigen risico €350,-.

Bandschade:

 • Bij een lekke band proberen we deze eerst te repareren. De werkelijke kosten worden doorbelast, met een maximum ter hoogte van je eigen risico.
 • Als een band niet te repareren is, wordt deze vervangen. Hiervoor wordt maximaal je eigen risico doorbelast.

Afwijkende schade/eigen risico:

 • Als de bestuurder jonger is dan 24 jaar, kunnen wij het eigen risico verhogen naar €500,- (geel kenteken) en €700,- (grijs kenteken).
 • Voor bovenhoofdse schades (bijvoorbeeld een bakwagen tegen/onder een viaduct) geldt een eigen risico van €5.000,-.

Indien je binnen één jaar na de eerste schade een extra niet-verhaalbare schade hebt, kan Enterprise Shortlease de volgende staffel voor de hoogte van het eigen risico hanteren:

Hoogte van het eigen risico binnen 1 jaar.
Geel-kentekenGrijs-kenteken
1e schade€250,-€350,-
2e schade€500,-€700,-
3e schade€750,-€1050,-

Bij de derde niet-verhaalbare schade binnen één jaar behouden wij het recht om de overeenkomst per direct te ontbinden.

Let op! Schade door nalatigheid of onzorgvuldig gebruik van de shortlease auto is voor rekening van de bestuurder en wordt beoordeeld door Enterprise Shortlease. Dit omvat het niet tijdig controleren van vloeistoffen, het tanken van verkeerde brandstof, het niet volgen van het instructieboekje van de autoleverancier, en het rijden onder invloed van alcohol en/of drugs.

 

Gerelateerde auto's